Bewuste en onbewuste drijfveren

Uw bewustzijn wordt vaak vergeleken met een ijsberg. Enkel het topje is zichtbaar. Maar liefst 95 procent van de ijsberg is niet zichtbaar omdat het zich onder de watergrens bevindt. Net als bij de ijsberg is slechts 5 procent van uw handelen en drijfveren zichtbaar, de rest is verborgen en vindt onbewust plaats.

En dat is maar goed ook. Het is niet zonder reden dat niet al ons gedrag bewust plaatst vindt. Ademen, lopen en zelfs het knipperen met de ogen doen we allemaal onbewust. Stelt u zich eens voor dat u bij al deze handelingen bewust moet nadenken? Dat zouden we niet lang volhouden. Ons onderbewust handelen is onze automatische piloot en maakt ons leven een stuk gemakkelijker. Pas bij situaties die afwijken van het ‘normale’ schakelen we over naar bewust gedrag een maken een bewuste keuze.

Met onze drijfveren en motivaties is het niet anders. Waarom doen we wat we doen? Doen we het omdat we het leuk vinden? Voor de beloning? Of omdat het ons een goed gevoel geeft? Vraag iemand waarom hij of zij gekozen heeft voor het beroep dat diegene uitoefent en u krijgt een bewust antwoord, een bewuste drijfveer. Maar waarom we dénken dat we iets doen en waarom we het werkelijk doen zit een verschil.

Odin Development Compass
Wanneer u de onbewuste drijfveren en motivaties van uw personeel in kaart wil brengen zit u bij ons goed. Maak kennis met het Odin Development Compass (ODC). Door het ODC te gebruiken, vergroot u de productiviteit en betrokkenheid van uw medewerkers door ze bewust te maken van hun onbewuste drijfveren. Dit draagt bij aan een gezondere organisatie waarin mensen vanuit hun natuurlijke kracht en bezieling samenwerken en zo bijdragen om de doelstellingen van uw organisatie te halen. Dit borgt duurzame groei en succes en maakt ontwikkeling vanzelfsprekend.

Bent u benieuwd of uw medewerkers doen waar ze écht goed in zijn en hoe u hen nog verder kunt ontwikkelen? Neem direct contact met ons op via info@tcdc.nl of 038 455 62 69, wij helpen u graag verder!

Leave a Reply