Loopbaanwensen in kaart brengen

Talentbehoud en –ontwikkeling staat bij veel organisaties hoog op de HR-agenda. Toch blijken veel ondernemingen niet altijd voldoende in staat om talentvolle medewerkers te behouden. Het ongewenst vertrek van deze medewerkers is een serieus probleem wat naast veel tijd en geld kost, ook de nodige kopzorgen met zich meebrengt. Vaak zijn er wel mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling, zoals het (beperkt) volgen van cursussen of workshops. Maar de praktijk leert helaas dat wanneer het even wat slechter gaat, er als eerste in dit soort initiatieven gesneden wordt. Hoe zonde! Want hoe kunt u zich nou onderscheiden zonder talentvolle medewerkers?

Een veelgehoord excuus is dat er momenteel geen functies beschikbaar zijn hoger op de ladder en ontwikkeling dus niet nodig is. Onzin, een wens met betrekking tot de loopbaan is lang niet altijd de wens om hoger in de hierachie te komen. Mensen willen constant uitgedaagd blijven, geprikkeld worden om zichzelf te ontwikkelen. Dit is niet alleen voor hen goed, maar ook voor u. Verveeld personeel is minder creatief en productief. Loopbaanwensen zijn, zoals alle verlangens en motivators, deels bewust. Maar het overgrote deel is onbewust! Lekker handig, verborgen wensen.. Hoe kunt u uw personeel nou loopbaanondersteuning bieden als zij zelf hun wensen niet weten? Het Odin Development Compass kan u daarbij helpen.

Het Odin Development Compass

Natuurlijk wilt u het beste uit uw mensen halen en dat deze optimaal presteren. Hiervoor dient u echter te weten wat hun loopbaanwensen zijn. Een tool die van pas kan komen om deze boven water te krijgen is het Odin Development Compass (ODC). Deze test is in staat om bewuste én onbewuste loopbaanwensen van uw personeel in kaart te brengen, Dit geeft u handvatten om effectieve loopbaanbegeleidingstrajecten te ontwikkelen. Loopbaanontwikkeling die werkt, draagt namelijk bij aan het behoud van uw talentvolle medewerkers, want dat is uiteindelijk wat u wil. Nietwaar?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die het Odin Development Compass u en uw organisatie bieden of wilt u het ODC zelf ervaren? Neem dan contact op met The College Development Centre via info@tcdc.nl of telefonisch via (038) 455 62 69. Wij helpen u graag verder!

Leave a Reply