Vergrijzing en specialisatie
Vergrijzing is een in steeds grotere mate een probleem aan het worden. Organisaties vrezen kennisverlies door uitstroom van oudere medewerkers. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar jonge, competente medewerkers toeneemt en organisaties moeite hebben met het vasthouden van dit jong talent. Daarnaast verandert de markt sneller dan ooit tevoren, door deze razendsnelle verandering worden er andere competenties gevraagd van medewerkers. Deze twee ontwikkelingen hebben als gevolg dat talentontwikkeling weer bovenaan de agenda is komen te staan, of zou moeten staan.

Wie wordt gezien als talent?
Wie beschouwd wordt als talent verschilt sterk per organisatie. Hoewel 73 procent van de bestuurders aangeeft in iedere medewerker te investeren; iedereen wordt beschouwd als een talent. Dit past in de filosofie dat iedere medewerker bijdraagt aan het succes van een organisatie. Maar hoe ontdek je talenten, motivaties en drijfveren van uw medewerkers?

Maak kennis met de Odin Development Compass (ODC)
Het ODC is een test dat inzicht biedt in natuurlijke (talent), ontwikkelbare en moeilijk ontwikkelbare competenties van uw medewerkers. Binnen 15 minuten verwerft u inzicht in het potentieel van uw medewerkers. Dit draagt bij aan een gezondere organisatie waarin mensen vanuit hun natuurlijke kracht en bezieling samenwerken en zo bijdragen om de doelstellingen van uw organisatie te halen. Dit borgt duurzame groei en succes en maakt ontwikkeling vanzelfsprekend.

Meer te weten te komen over het ODC?
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@tcdc.nl of 038 455 6269.

** De cijfers in dit artikel zijn afkomstig uit het Raet HR benchmark 2017 document.

Leave a Reply