Haalt u het beste uit uw mensen?

Een enthousiast team, gedreven om het beste uit mensen te
halen vanuit hun natuurlijke talenten, competenties en drijfveren.

Recruitment

Mensen duurzaam met je organisatie verbinden begint bij goede een recruitment procedure. De veranderende markt zorgt ervoor dat andere vaardigheden van medewerkers worden gevraagd. Zou het dan niet prettig zijn als u een blauwdruk van iemands persoonlijkheid zou kunnen inzien? De kennis van nieuwe medewerkers is immers te verbeteren. Het aanmeten van een nieuwe persoonlijkheid is een stuk lastiger.

Dynamische omgeving

In de huidige veeleisende en dynamische markt blijft ervaring belangrijk, maar speelt de persoonlijkheid van de kandidaat een steeds grotere rol. Persoonskenmerken en capaciteiten van kandidaten zeggen meer over de match met de organisatie dan werkervaring. Hierbij is het van groot belang dat er voorafgaand aan de aanname een betrouwbare uitspraak kan worden gedaan die voorspellend is voor het toekomstige gedrag van uw nieuwe medewerker.

Toch blijkt dat tijdens de (eerste) selectie vooral gelet wordt op opleiding en werkervaring. We kijken daarbij nauwelijks naar het voorspellende gedrag van de kandidaat. Zonde, want dit zegt niet of een kandidaat succesvol zal zijn in zijn/haar nieuwe functie. 90% van ons functioneren wordt bepaald door onbewuste drijfveren die ons gedrag bepalen. Het zijn juist deze drijfveren die ons gedrag bepalen in actuele werksituaties.

Ons gedrag wordt niet bepaald door wat wij zeggen, maar door onze drijfveren. Het is dus enorm lastig om het toekomstige gedrag van een kandidaat in kaart te brengen. En laat dat nou net de belangrijkste informatie zijn voor een duurzame werkrelatie.

Het resultaat:

Het Development Compass biedt gevalideerd inzicht in functiespecifieke competenties en drijfveren tijdens uw recruitment procedure. Anders dan bij veel andere assessments geeft Development Compass ook het inzicht in het totale potentieel, de kwetsbare kanten, de motivatie en het gedrag van kandidaten. Als een kandidaat past binnen je organisatiecultuur, heb je een grote kans op een succesvolle, langdurige match. De kennis van nieuwe medewerkers is immers te verbeteren, het aanmeten van een nieuwe persoonlijkheid is een stuk lastiger.

Voordelen

  •    Realiseer de beste match
  •    Inzicht in functiespecifieke competenties
  •    Inzicht in ontwikkelpotentieel en motivatie
  •    Uitgebreide terugkoppeling en rapportage

Gratis whitepaper

Ontdek in 5 minuten de invloed van onbewuste drijfveren op uw personeelsbeleid!

Whitepaper Odin Development Compass
Download Whitepaper Odin Development Compass

“The College Development Centre heeft haarfijn en duidelijk aan kunnen geven waar medewerkers in hun kracht staan en wat wel en niet te ontwikkelen is. In een dynamische teamdag zijn de uitkomsten besproken. Uiteindelijk heeft het Development Compass veel inzicht gegeven waar we als team verder op doorbouwen. Het Development Compass is eenvoudig en prima toepasbaar. Ik beveel het u van harte aan."

Manager Groot ZakelijkRabobank
Willem Juttner

Wij behandelen op deze website een aantal belangrijke onderwerpen en hebben enkele accenten gezet. Wij hopen dat dit u helpt om uw richting te bepalen.

U kunt bij The College Development Centre terecht voor advies en begeleiding over de belangrijkste veranderingen in de markt. Heeft u vragen over een onderwerp? Neem dan direct contact met ons op en wij bellen u binnen 24 uur terug.

Uw naam (verplicht)

Uw telefoonnummer(verplicht)